Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український фільм відзначено на кінофестивалі в Румунії

Створений за підтримки Держкіно документальний Фільм Заповідник Асканія режисера Андрія Литвиненка отримав спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю Pelicam у Румунії. Про це інформує прес-служба Держкіно
Український фільм відзначено на кінофестивалі в Румунії

Міжнародна прем’єра стрічки відбулася 21-го червня у межах конкурсної програми The Black Sea Docs Competition. Фільм було відзначено спеціальним призом журі та грошовою винагородою розміром 1000 євро.

Міжнародний кінофестиваль Pelicam щорічно проходить у румунському місті Тульче і присвячений природоохоронній та екологічній темі. Тому участь у ньому стала важливим етапом розвитку фестивальної історії кінокартини ʺЗаповідник Асканіяʺ.

Режисер фільму Андрей Литвиненко поділився своїми враженнями після церемонії нагородження: ʺУ Румунії на мене чекав надзвичайно теплий прийом. Місто Тульче розташоване на дельті Дунаю, як і моє рідне місто Херсон. Тому вдвічі приємніше отримати спеціальний приз журі саме там, адже я відчував себе, як вдома – культура і менталітет людей дуже схожі на українські. Можливо, тому фільм був такий близький і глядачам, і фестивалю в цілому. Після показу мене ще довго не відпускали гості із запитаннями та обіцяли, що особисто приїдуть з Румунії до Заповідника. Я впевнений, пан Микола (прим. – головний герой фільму) дуже зрадіє припливу іноземних туристів. Відзнака на такому тематичному фестивалі – дійсно показова, і я вітаю всю команду фільму з впевненим початком міжнародної подорожі стрічки!ʺ.

Сюжет фільму розгортається навколо чотирьох героїв з цілковито різними характерами, долями та цілями. Проте їх поєднує одне – бажання зберегти життя серед унікального та найбільшого в Україні оазису.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав режисера з нагородою і підкреслив: ʺЦе чудово, коли після виходу в національний прокат фільми продовжують своє життя на фестивалях. Подорожуючи світом, стрічка ʺЗаповідник Асканіяʺ продовжує виконувати свою не лише кінематографічну, а й соціальну місію – розповідає про унікальний український заповідник, який зараз потребує особливої уваги та підтримкиʺ.

Нагадаємо, що фільм ʺЗаповідник Асканіяʺ створений компанією 435 FILMS за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Раніше стрічка отримала головний приз студентського журі Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. На широкі екрани фільм вийшов 25 квітня цього року, завдяки дистрибуторській компанії 86PROKAT.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ