Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Український форвард повернувся на поле після пухлини мозку

Екс-форвард запорізького Металурга Юрій Штурко розповів про те, як йому вдалося повернутися в футбол після пухлини мозку.

"Мені запропонували допомагати тренеру в команді Кривий Ріг, яка грає на область і місто. Я – граючий тренер. На поле виходжу по можливості. Буває, тайм зіграю, іноді більше або менше.

Хвороба не просто так пройшла. Десь позначається, звичайно. Але я намагаюся працювати на полі по-максимуму. До кінця ще не освоївся, але все ще хочеться грати в футбол, хоча б на такому рівні. Якби була можливість спробувати себе на вищому рівні, я б ризикнув.

Чи можна взагалі грати в футбол? Треба дивитися на самопочуття – так сказали лікарі. Я вже більше року тренуюся, іноді навіть два рази в день. І все нормально, без змін. Це ж показують і медогляди.

Пам'ятаю, що після другої операції я прокинувся вночі і кажу лікарям: "Скажіть моїм рідним, що все добре. Я вже прийшов до тями". Це мої перші слова. Коли згадую, стає не по собі.

"Операція тривала 9 годин, але я знав: мені є для кого жити". Як Юрій Штурко боровся за своє життя

Потім ще реабілітаційний період. Це найскладніше. Я не до кінця розумів, які у мене були операції. Не хочу сказати, що я не слухався лікарів, але я слухав себе, своє самопочуття і здоров'я. Хотів швидше відновитися. Незважаючи на все я вирішив, що потрібно займатися собою. Операція була в лютому, а вже 10 березня я вийшов з лікарні, через місяць почав бігати, а в квітні вже грав з ветеранами Кривбасу. Тренери просто попереджали всіх, щоб зі мною не йшли в стик.

Тоді і за кермо сів. Це теж допомогло привести сеня до тями. Постійно в напрузі, дивишся наліво, направо – це дає свої плоди в координації.

Як не впасти духом в такій ситуації? Потрібно боротися за своє життя і хотіти жити. Не треба падати духом. У мене велика сім'я – три маленьких дочки, дружина, батьки. Сім'я і допомогла мені повернутися. Заради них варто намагатися жити – це моя мета в житті. Спорт вже відходить на другий план.

Головне – здоров'я. І розуміння того, заради чого ти живеш. Не можу сказати, що я зробив подвиг. Я просто боровся зі страшною хворобою. На даний момент у мене вийшло перемогти", – сказав Штурко в Інтерв'ю Tribuna.com.

Нагадаємо, страшний діагноз Штурку лікарі діагностували у 2015 році. Після цього Юрій переніс операцію з видалення пухлини.

Футбол 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ