Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український оскарівський комітет визначився з фільмом-претендентом на "Оскар"

Український оскарівський комітет обрав драму Нарімана Алієва ʺДодомуʺ у якості національного претендента на премію ʺОскарʺ за найкращий фільм іноземною мовою.
Фото: Держкіно України

Цього року стрічка про Крим стала єдиним кандидатом, який подався на розгляд комітету, - повідомляє Артхаус Трафік.

ʺДля нас це важливий етап реалізації нашого фільму. Головна ціль, щоб кіно побачили, як в Україні так і за її межами. За допомогою мандату Українського Оскарівського Комітету у нас з’являється додаткова можливість вийти на Північноамериканський майданчик з нашим проектом. І ми зробимо все з нашої сторони, щоби бути гідним представником культурної дипломатії України в світіʺ, – коментує Наріман Алієв.

ʺДодомуʺ – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступає Володимир Яценко (ʺДике полеʺ).

Світова прем'єра фільму відбулася у конкурсній програмі ʺОсобливий поглядʺ Каннського кінофестивалю. В Україні фільм було вперше показано в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, де ʺДодомуʺ виборов Гран-прі – ʺЗолотого дюкаʺ, який присуджується за результатами глядацького голосування.

ʺДодомуʺ вийде в український прокат 7 листопада. Номінанти на премію ʺОскарʺ будуть оголошені 13 січня 2020 року. Церемонія нагородження пройде у Лос-Анджелесі 9 лютого 2020 року.

Нагадаємо, як нещодавно писало Гал-інфо, фільм ʺДодомуʺ претендує на номінацію Премії Європейської кіноакадемії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ