Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фільм ʺДодомуʺ претендує на номінацію Премії Європейської кіноакадемії

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Держкіно, після прем’єри в Каннах і Ґран-прі Одеського кінофестивалю дебютна повнометражна стрічка Додому / EVGE кримськотатарського режисера Нарімана Алієва продовжує підкорювати Європу.
Фільм ʺДодомуʺ претендує на номінацію Премії Європейської кіноакадемії

Цього разу вона отримала шанс позмагатися за Премію Європейської кіноакадемії, що також відома як ʺЄвропейський Оскарʺ.

Українська стрічка опинилась серед 46 робіт, які відібрала селективна комісія Європейської кіноакадемії та рекомендувала до подальшого розгляду. Наразі експерти починають формувати остаточний перелік номінантів. Яка зі стрічок і в якій номінації матиме честь позмагатися за ʺЄвропейський Оскарʺ, стане відомо 9 листопада на Фестивалі європейського кіно в Севільї. А лауреатів премії оголосять 7 грудня на офіційній церемонії нагородження Європейського кінопризу, яка проходитиме в Берліні.

ʺЦе перший крок для того, щоб фільм було номіновано на премію Європейської кіноакадемії. Тепер стрічку будуть дивитися члени кіноакадемії й голосувати. Я не можу прогнозувати жодних результатів, але бути причетним до такої премії дуже важливо і приємно. З кожним роком Україна все глибше інтегрується до європейського кінопроцесу, і це дозволяє нам продовжувати рухатись упередʺ, – коментує Наріман Алієв.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав Нарімана Алієва з черговим успіхом його стрічки: ʺТорік до лонг-листа Премії Європейської кіноакадемії потрапили два фільми, створені у копродукції з Україною. А тепер на цю номінацію претендуватиме повністю українська картина, яка має для нас велике історичне і культурне значення. Це надзвичайно приємна новина, яка також засвідчує розвиток української кіногалузіʺ.

Нагадаємо, учора 19 серпня Пилип Іллєнко написав заяву на звільнення з посади директора Держкіно України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ