Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Український спецназ готовий відбити атаку рашистів на «вишки Бойка»

ворог може спробувати відбити втрачене, утім українські воїни-спецпризначенці готуються до такого сценарію

Командир групи спецпризначення ГУР МО України на псевдо «Пеін» розкрив деталі повернення під український контроль «Вишок Бойка».

Про це у телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Спецоперацію готували приблизно місяць-півтора. Ми розуміли, що це може бути мандрівка в один бік, адже не боїться лише дурень і покійник. Ми йшли на надувному човні, бо він більш маневрений, його менше видно повітряним засобам», — розповів Пеін.

Під час виконання бойового завдання група українських розвідників зіткнулась із російським бойовим літаком, підбивши його з ПЗРК.

«Коли ми почали пришвартовуватися, літак почав відпрацьовувати по нашим бійцям. Трохи пробили човен. Один такий снаряд міг би нас потопити. Постріл був один, було влучання в хвостову частину. Ми побачили своєрідний дим — спочатку білий, потім чорний», — пригадав розвідник.

Він додав, що на бурових платформах спецпризначенці ГУР МО України виявили російські боєприпаси та цінне обладнання для ведення розвідки у західній частині Чорного моря.

«Система «Нева», яку ми захопили, це техніка, яку можна відкрити і подивитися на програмне забезпечення. Там купа корисної інформації, яка може нам дати відповіді на наші питання”, — пояснив командир.

За його словами, повернення під український контроль т. зв. «Вишок Бойка» ― це болючий удар по впливу держави-агресора у Чорному морі.

«Ми дуже сильно обмежили росіянам дії в акваторії Чорного моря, а саме в акваторії острова Зміїний. Ми відсунули їх до берегів Криму», — зауважив він.

Водночас Пеін зазначив, що ворог може спробувати відбити втрачене, утім українські воїни-спецпризначенці готуються до такого сценарію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ