Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Українцеві не дозволили ввезти з Польщі півтонни делікатесів

Громадянин України намагався провезти через кордон понад півтонни делікатесів. Його зупинили на українсько-польському кордоні працівники Львівської митниці, повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

Як зазначено в повідомленні, 29 жовтня громадянин України повертався з Республіки Польща через митний пост „Рава-Руська” автомобілем “Citroen Jumper”. Для проходження митного контролю обрав смугу „зелений коридор”, чим заявив про відсутність в нього будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Під час митного оформлення у працівників митниці виникла підозра щодо наявності в автомобілі таких товарів. Автомобіль скерували в місце поглибленого догляду транспортних засобів, де було виявлено товар, який відповідно до ст.378 МКУ та Постанови Кабінету Міністрів України №434 від 21.05.2012 року обмежений до ввезення громадянами на митну територію України, зокрема продукти харчування в асортименті загальною вагою 572,02 кг. Серед них печиво, цукерки, кава, чай, шоколад, сир, тощо. Весь товар містився в багажному відділенні та салоні автомобіля. Оскільки жодних товаросупровідних документів виявлено не було, вартість безпосередніх предметів ПМП буде встановлена додатково.

Так, громадянин України порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. За ознаками статті 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ