Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українці неймовірно швидко проходять навчання, щоб повернутись на поле бою — Петреус

Українські військовослужбовці неймовірно високими темпами проходять навчання роботи із західною зброєю, щоб якомога швидше повернутись до захисту держави.
Фото з відкритих джерел

Про це CNN розповів Девід Петреус, екскомандувач США та сил коаліції у війнах в Афганістані та Іраку, колишній директор ЦРУ.

За його словами, західні колеги повідомляють, що "українці просто миттєво проходять свої тренування". 

"Вони до опівдня закінчують програму першого дня, одразу починають програму другого, тож для них доводиться дуже сильно прискорювати навчання. І навіть коли вони повертаються в казарми після дуже довгого навчального дня, вони читають посібники. Вони хочуть повернутися до бою, повернутися до захисту своїх сімей", — зазначив Петреус. 

Генерал Девід Петреус сказав, що він вірить, що українські війська зможуть відкинути російські сили цього літа, але це залежить від поставок зброї та стратегії.

Він підкреслив: щоб досягти успіху, знадобиться успішний загальновійськовий підхід, коли численні види бойових підрозділів підтримують один одного.

"Можна змусити ворога зазнати невдачі й, в ідеалі, поразки — і це можливо цього літа, принаймні локально — і, сподіваємось, достатньо, щоб перерізати той сухопутний міст, який Росія встановила і який дозволяє їм з’єднатися з Кримом уздовж південно-східного узбережжя України", — сказав Петреус, додавши, якщо ЗСУ вдасться це зробити, це призведе до ізоляції Криму, який нині виступає центром матеріально-технічної підтримки російських військ в Україні. Також знищення моста через Керченську протоку справді призведе до ізоляції російських сил на півострові.

За словами Петреуса, важливими для перемоги України залишатимуться системи озброєння великої дальності (HIMARS).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ