Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Українцям покажуть артефакти із затонулого крейсера "Москва"

На річницю потоплення російського крейсера "Москва" у Національному військово-історичному музеї України відкриють нову експозицію артефактів із затонулого флагмана Чорноморського флоту РФ.
Фото: Osinttechnical у Twitter

Про це стало відомо під час сьогоднішнього брифінгу, який провели в Military Media Center представники Національного військово-історичного музею України, Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України та Міністерства освіти і науки України, пише "Армія.inform".

На виставці буде представлено рятувальне коло, сигнальний буй із затонулого флагмана російського флоту та багато інших цікавих артефактів. 

Нагадаємо, крейсер "Москву" було підбито українськими протикорабельними ракетами "Нептун" 13 квітня. 14 квітня Міноборони РФ визнало втрату флагмана, повідомивши, що він затонув через шторм під час буксирування в порт Севастополя. У Росії раніше заявили про вибух боєзапасу корабля та пожежу, але причину інциденту завзято не називають вголос. Окупанти офіційно визнали загибель на крейсері одного моряка та зникнення безвісти ще 27 членів екіпажу.

У червні перші експонати з затонулого російського корабля урочисто передали до центрального військово-морського музею. Вчені вже почали їх вивчати. Першими експонатами стали рятувальне коло та сигнальний буй – Чорне море викинуло їх на берег.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ