Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укравтодор вивчає досвід Німеччини у розвитку дорожньої мережі

В Укравтодорі відбулася зустріч із делегацією німецьких експертів з розвитку інфраструктури за головуванням професора Райнера Бомби, Державного Секретаря Федерального Міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини (2009-2018), - інформує 20 лютого прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.
Фото: Укравтодор

ʺУ цьому році Україна має амбітні плани, які підкріплені рекордним фінансуванням і чітким баченням наших дій. Залучаємо кошти під державні гарантії, працюємо над проєктами державно-приватного партнерства, впроваджуємо нові принципи роботи. Досвід ФРН – важливий для нас як з точки зору планування, так і з точки зору системної організації усіх процесівʺ – зазначив Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

Професор Райнер Бомба привітав наміри Укравтодору оновити дороги державного значення у найближчі роки та поділився досвідом планування дорожньої мережі на 10-20 років. За словами пана Бомби, ініціатива Укравтодору щодо незалежної оцінки якості доріг закладає нові правила ведення дорожнього бізнесу. Однак, для максимального ефекту необхідно розвивати технічний нагляд на всіх етапах ремонтно-будівельних робіт. 

ʺЦього року ми залучаємо незалежний технагляд не тільки на проєкти, які реалізуються за кошти міжнародних фінансових організацій, але й на об’єкти, які реалізуються за державні кошти. Незалежний технагляд проводитиметься на всіх етапах, включно з періодом надання підрядником гарантії на виконані роботиʺ – прокоментував пан Кубраков.

За підсумками було домовлено про посилення двосторонньої співпраці за участі німецьких експертів з метою досягнення планів з будівництва та розвитку мережі автомобільних доріг України в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Кабмін скасував обов’язкове отримання дозволу від ДАБі для капітального ремонту доріг

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ