Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

“Укренерго” відновило лінію електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС

Фахівці відновили лінію електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС. Станція переходить на живлення від української енергосистеми.
Фото: Енергоатом

Про це повідомили в телеграм-каналі НЕК «Укренерго». 

У компанії зазначили, що, попри ранкову атаку ворога, енергосистема України працює стабільно, виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб споживачів.

Проте, енергетична інфраструктура таки зазнала пошкоджень. Так, у Дніпровському регіоні були пошкоджені високовольтні лінії 330-750 кВ, що призвело до відключення однієї з потужних електростанцій у регіоні, а також низки підстанцій Укренерго та операторів систем розподілу (обленерго). Внаслідок цього були знеструмлені споживачі у Запоріжжі.

"Внаслідок пошкодження високовольтної лінії Запорізька атомна електростанція втратила живлення від енергосистеми і працювала від дизель-генераторів. Це вже всьоме з моменту тимчасової окупації Запорізької АЕС росіяни створюють ядерну та радіаційну небезпеку у зоні АЕС.  “Укренерго” доклало максимум зусиль і відновило живлення атомної станції від української енергосистеми", - ідеться там.

Внаслідок цього були знеструмлені споживачі у Запоріжжі. Енергетики вже  відновили енергопостачання споживачів за резервними схемами. Видача потужності електростанції поступово відновлюється. 

Також внаслідок атаки росіян пошкоджені мережі обленерго на Дніпропетровщині, живлення відновлюється. 

В "Укренерго" нагадали, що попри все у нічні години при зниженому споживанні триває експорт електроенергії у Молдову та Польщу. Імпорту в Україну сьогодні нема.

"Наразі електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але для збереження балансу в вечірні години необхідно ощадливе споживання електроенергії. Просимо перенести використання електроенергії з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день, або ніч", - нагадали енергетики. 

Нагадаємо, сьогодні вранці внаслідок обстрілу РФ відключилась остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, з якої здійснювалося живлення тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ