Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрнафта не припиняла видобуток

Анонсована "Укрнафтою" з 1 серпня зупинка видобутку нафти і газу не відбулася.

Про це під час брифінгу заявив в.о. генерального директора "Укртранснафти" Роман Сидорак, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо ситуації в "Укрнафті" із нафтопромислами станом на 31 липня 00.00 годину - анонсована зупинка нафтопромислів не відбулася. "Укртранснафта" попереджала своїх партнерів щодо відновлення транспортування нафти і надання можливості прийому нафти з початку доби 1 серпня цього року", - сказав він.

Сидорак також зазначив, що із заявлених до транспортування 22 тисяч тонн нафти в систему "Укрнафта" наразі змогла перекачати 2,6 тисяч тонн.

"Це означає відсутність анонсованих загроз. Наразі нафтопровід знов простояв цілий день, поки очікували наповнення резервуарних парків "Укртранснафти" для порційної перекачки", - сказав він.

Говорячи про технологічну нафту на Кременчуцькому НПЗ, Сидорак зазначив: "На заводі на сьогоднішній день утримується 240 тисяч тонн технологічної нафти, яка була раніше викачана попереднім керівництвом, і за які, на сьогоднішній день, підприємство повинно платити 2,5 мільйона гривень на день".

На його думку, правоохоронні органи мають звернути увагу на належне проведення розслідування справи про перевищення обов’язків попереднім керівництвом відносно укладання кабальних контрактів щодо зберігання нафти на Кременчуцькому НПЗ, що призвело до втрат підприємства майже на 500 мільйонів гривень.

В.о. гендиректора "Укртранснафти" також зазначив, що зупинка переробки нафти на Кременчуцькому НПЗ не пов'язана з ремонтними роботами, які проводяться на нафтопроводі.

Для безперебійного транспортування, за словами Сидорака, "необхідно негайно повернути технологічну нафту з резервуарних парків, запустити резервний нафтопровід до Кременчуга і тим самим забезпечити безперебійне транспортування на Кременчузький НПЗ".

Раніше у неділю голова філії "Укртранснафти" "Придніпровські магістральні нафтопроводи" Віталій Величко повідомив, що компанія відновила постачання нафти на Кременчуцький НПЗ.

"Вчора ввечері йшов прийом і приготування нафти від видобувачів. Сьогодні в 06.05 почали прокачку на завод", - цитує Величка "Економічна правда".

Нагадаємо 31 липня ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук".

"Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу з нуля годин 1 серпня.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ