Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрпошта забезпечить доставку одноразової грошової допомоги українцям

Як повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури, На своєму засіданні 22 квітня 2020 року Уряд схвалив необхідні зміни для забезпечення безперервного строку виплати окремим категоріям населення одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 грн, яку доставлятиме Укрпошта.

“Одним із основних пріоритетів роботи Укрпошти на час пандемії є не тільки розвиток бізнесу, а, насамперед, забезпечення наших громадян найнеобхіднішим, у тому числі, доставкою пенсій та інших виплат. Тому ми ініціювали відповідні зміни до порядку виплати одноразової грошової допомоги, щоб люди отримали гроші вже зараз”, - прокоментував рішення Уряду Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він пояснив, що зараз виплата одноразової грошової допомоги фактично відтерміновується на 9 днів, так як виплатний період в Україні закінчується 25 числа поточного місяця і починається лише 4 числа наступного місяця. Тепер завдяки прийнятим змінам у разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги протягом 5 календарних днів Укрпошта забезпечуватиме її виплату та доставку без врахування обмежень щодо виплатних періодів.

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ від 01.04.2020 №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» у зв’язку з негативними наслідками поширення COVID-19 в Україні для окремих категорій населення передбачено виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 грн. Її зможуть отримувати окремі категорії пенсіонерів, особи з інвалідністю з дитинства, діти з інвалідністю та одержувачі різних видів державної соціальної допомоги.

Передбачається, що зазначену грошову допомогу буде доставляти АТ “Укрпошта” в рамках виплатного періоду, що встановлений для виплат пенсій з 4 по 25 число місяця протягом 3 місяців поспіль, до 25 червня 2020 року.

Уряд доплатить пенсіонерам та проведе індексацію пенсій

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ