Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрзалізниця" почала процедуру закупівлі вагонів за кошти ЄБРР

Стартував процес закупівлі вантажних піввагонів для реалізації спільного проекту АТ «Укрзалізниця» та ЄБРР. Закупівля здійснюватиметься в рамках двостадійного тендера відповідно до принципів і правил банку із застосуванням електронного порталу закупівель для клієнтів ЄБРР — ECEPP. Про це йдеться на сайті відомства.

Проект фінансується за рахунок кредитних коштів ЄБРР без державних гарантій та власних коштів АТ «Укрзалізниця». Загалом передбачається закупити приблизно 4,5 тис. вантажних піввагонів загального призначення (з люками) у три етапи: у 2019 р. на першому етапі — 1 тис. вагонів (чотири лоти), у 2020 р. на другому етапі — 1,5 тис. вагонів (п’ять лотів) та на третьому етапі — 2 тис. вагонів (шість лотів).

70 % від контрактної ціни (без ПДВ) фінансуються за рахунок коштів позики ЄБРР, а 30 % — за контрактом фінансуються АТ «Укрзалізниця». Для реалізації проекту передбачається надання кредитних коштів ЄБРР у розмірі $ 150 млн.

Для участі в процедурі закупівлі компаніям необхідно зареєструватися на порталі ECEPP за посиланням. Потенційні учасники, які зареєструвались у ECEPP та виявили зацікавленість у договорі, можуть отримати роз'яснення та додаткову інформацію від АТ «Укрзалізниця» через ECEPP.

Двостадійна тендерна процедура передбачає, що тендер на першому етапі буде складатися лише з технічної пропозиції без зазначення будь-яких цін, а на другому етапі подаватимуться комерційні пропозиції.

Найближчим часом планується зустріч з учасниками ринку з метою роз'яснення порядку проведення тендера та особливостей тендерної процедури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ