Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Укрзалізниця” впроваджуватиме швидкісний рух пасажирських поїздів за кошти ЄБРР

„Укрзалізниця” за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку планує збудувати новий Бескидський тунель на Львівській залізниці, модернізувати інфраструктуру залізничної галузі, закупити сучасні пасажирські вагони та колійну техніку. Про це повідомила прес-служба „Укрзалізниці”.
Зокрема, 1 грудня 2006 р. Верховною Радою України Гарантійної угоди (Проект впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку, підписаної ще кілька років тому. Загальний кошторис Проекту впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України – 200 млн дол. США.
Також 27 грудня 2006 р. Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію Державної програми реформування залізничного транспорту, згідно з якою реформування галузі передбачається проводити поетапно, впродовж дев’яти років. Концепція передбачає реорганізацію залізничного комплексу України в Державну акціонерну компанію “Українські залізниці”, 100% акцій якої належатимуть державі.
Концепцію було розроблено Міністерством транспорту та зв’язку за участю „Укрзалізниці” та погоджено з Фондом державного майна України, Міністерством праці та соціальної політики України, Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України, Антимонопольним комітетом України, Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерством юстиції.
Наразі фахівці „Укрзалізниці” здійснюють подальшу розробку проекту Державної програми та відповідних нормативних документів, проводять роботу з підготовки правової бази реформування залізничної галузі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ