Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Уламки летіли як у сповільненій зйомці, - колумбієць про удар по Краматорську

В Україну він приїхав, щоб сприяти розумінню в Латинській Америці того, що відбувається в Україні
фото з сайту Укрінформ

Колумбійський політик Серхіо Харамільйо розповів ВВС, як він потрапив під ракетний удар у Краматорську.

Про це повідомляє телеграмканал Оперативний ЗСУ.

Він – засновник організації Aquanta Ucraina (Тримайся Україна – група підтримки України в Латинській Америці).

«Коли ми сіли, нам принесли їжу, і ми тільки збиралися почати їсти, як раптом почувся такий дуже сухий звук вибуху… Ми сиділи під скляним дахом, який рознесло. І ти сидиш і бачиш усі ці уламки, що летять, як у сповільненій зйомці перед твоїми очима, і намагаєшся зрозуміти, що відбувається. Мені на бедро впав статок якогось дерева, і мені тепер трохи важко ходити, але кістка не зламана. Тож мої травми зовсім незначні. Але людина, яка сиділа поруч зі мною, була дуже тяжко поранена і зараз перебуває у важкому стані», - каже колумбієць.

В Україну він приїхав, щоб сприяти розумінню в Латинській Америці того, що відбувається в Україні.

«Думка про те, що країна використовуватиме свою військову міць для ударів по цивільному населенню, по житлових будинках, я знаходжу абсолютно жахливою, не кажучи вже про факт вторгнення. І коли країна, яка це робить, є однією з найбільших військових держав світу і одним із постійних членів Ради Безпеки, яка, за ідеєю, відстоює міжнародне право, ви бачите, що справа погана. Я це побачив. Це ресторан, піцерія, і чесно кажучи, на війні ви не б'єте ракетою по ресторану, якщо, звичайно, ви не ведете себе як терористична державу», - сказав Харамільйо.

У той же час резидент Колумбії Густаво Петро заявив, що МЗС його країни має висловити протест росії у зв'язку з пораненням трьох колумбійців під час ракетного удару в Краматорську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ