Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

УНА-УНСО і Нацгвардія: хто проти кого застосував газ?

«Газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковника Олега Тіхова. Однак інформаційний центр УНСО поширив новину протилежного змісту.

Отож, як повідомив керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковник Олег Тіхов, газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали.

«Газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали. Під час сутички кілька бійців Нацгвардії отримали легкі тілесні ушкодження», - заявив керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковник Олег Тіхов.

Натомість Інформаційний центр УНСО повідомив:

«Сьогодні, 9 червня, активісти УНА-УНСО разом зі представниками Спілки ветеранів АТО, іншими громадськими організаціями та небайдужими мешканцями Львова розпочали безстроковий пікет Львівської міської Ради з вимогою негайної відставки та затримання мера міста Андрія Садового. УНА-УНСО домагатиметься розслідування його діяльності на займаній посаді, яка призвела до катастрофічних наслідків для Львова!

Артур-Петро Байса, голова Львівської обласної  організації УНА-УНСО:

«Ми вважаємо мера відповідальним за надзвичайну ситуацію, яка склалась в місті по багатьом питанням! Терпінню людей є межа! Роками відбувається "дерибан" історичної частини Львова: знищена унікальна бруківка, зносяться під видом реставрації старі австрійські будинки, зокрема, також знищений історичний будинок композитора Ярославенка. Подивіться, що відбувається в комунальній сфері: вже кілька місяців поспіль знову немає гарячої води, при відсутності ремонтних робіт, ми платимо необґрунтовані рахунки за опалення влітку! Не дотримуються передбачені законодавством пільги для учасників АТО, зокрема у питанні виділення їм земельних ділянок та безліч інших болючих проблем містян ніяким чином не вирішуються.

Проте останньою краплею, що переповнила чашу нашого терпіння, є загроза екологічного лиха, що неминуче насувається на регіон! Ситуація на Грибовецькому сміттєзвалищі  сьогодні є не просто жахлива, це некерована катастрофа! Там досі тривають пожежі, а пожежників не допускають з огляду не небезпеку, вчора долучилась авіація до гасіння - результатів все одно немає. Нове сміття вивозити нікуди! І все це результат абсолютної бездіяльності мера Садового! Було 42 інвестори на будівництво нового сміттєперероблювального заводу, двох з яких пропонувала і УНА-УНСО – надійні відомі підприємства з Франції та Німеччини! На прозорих умовах, надзвичайно вигідних для міста! Але Садовий вимагав від потенційних інвесторів хабарі в об’ємі більше, ніж вартість побудови заводу!

Ми вимагаємо негайної відставки Андрія Садового, затримання його правоохоронними органами та прозорого розслідування його діяльності на займаній посаді! Ми складаємо наразі наші вимоги разом з юристами, подаємо їх до прокуратури та до суду, і будемо домагатись розгляду та прийняття рішення по суті до кінця! Зберемо журналістів, проведемо прес-конференцію, зробимо максимальний розголос обставин цієї справи! Ми не дамо уникнути цій людині відповідальності за скоєне!»

   У цей час вхід до Ратуші охороняли близько більше сотні працівників «Муніципальної варти» та Національної поліції. Всередині Ратуші також перебували близько сотні спецпризначенців зі щитами та у шоломах, хоча ми не бачимо потреби у таких заходах безпеки. Незважаючи на застосування проти активістів сльозогінного газу та штовханину, яку влаштували правоохоронці, перешкоджаючи нашому доступу до сесійної зали, ми проти будь-яких провокацій  і вимагаємо розв’язання ситуації у правовому полі!

Станом на 11:00 9 червня активістам вдалось потрапити до будівлі Ради та захопити трибуну сесійної зали Львівської міськради, оголосивши там попередні вимоги. Слід зазначити, що окрім вимог УНА-УНСО, багато болючих питань було піднято і представниками інших громадських організацій, які потрапили до зали. На жаль, більшість депутатів одразу покинула залу, що в черговий раз доводить, наскільки їм байдужі реальні проблеми міста! Секретарю Львівської міськради Анатолію Забарило довелось оголосити про закриття засідання сесії.

В даний час керівники УНА-УНСО в Львівській області та представники інших громадських організацій Львівщини працюють з юристами щодо подальших дій. Слідкуйте за новинами на нашому сайті, ми будемо оновлювати інформацію в процесі розгортання подій».

Нагадаємо, сьогодні, 9 червня, вхід до Львівської міської ради, де мало відбутися чергове сесійне засідання, був заблокований. Його блокували представники поліції і Нацгвардії, не пускаючи активістів та протестантів до міської ради. Було застосовано металеві парапети. Це вперше за останній час в хід до Ратуші був перекритий.

На той час біля входу до міської ради вже організувалось кілька пікетів. Згодом пікетувальники, що були в уніформі, вдались до штурму міської ради. Їм вдалось подолати металеву загорожу, однак у саму Ратушу вони не потрапили. Поліція і Нацгвардія заблокували вхід.

Як стверджують очевидці, в цей момент хтось застосував сльозогінний газ. Газ поширився на другий поверх Ратуші. Роботу сесії Львівської міської ради було перервано. Згодом сесію передчасно закрили.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ