Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Уперше за 15 років Укрзалізниця закупить плацкартні вагони

«Укрзалізниця» оголосила тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів коштом державного бюджету. Це дозволить сформувати до 3 поїздів. Нові плацкартні вагони закуплять уперше з 2008 року.
Фото: Укрзалізниця

Про це розповіли на сайті компанії.

Загальна орієнтовна сума закупівлі становить 1 млрд 951 млн грн, а отримати нові вагони «Укрзалізниця» планує до кінця 2025 року.

Кожен новий поїзд класу «Нічний експрес» складатиметься з 6-7 купейних вагонів (загалом закуплять 20 нових купейних вагонів), 3 вагонів першого класу (9 загалом) та 1 вагона, призначеного для перевезення пасажирів з інвалідністю (3 загалом). 

Також передбачена закупівля і 9 плацкартних вагонів (по 3 на потяг). Це вперше за 15 років, коли «Укрзалізниця» придбає нові плацкартні вагони.

В «Укрзалізниці» розповіли, що нові вагони обладнають вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для заряджання гаджетів, електронними табло, кавоварками, а вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи. 

Крім того, двері пасажирських купе в купейних вагонах і вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей. 

Для більшої безпеки пасажирів передбачено також систему відеоспостереження, додали в компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ