Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Управління культури має допомагати області збирати податки

Управління культури має допомагати області збирати податки. Про це голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк заявив на засіданні Колегії ЛОДА.
 «До Львова приїжджають на гастролі акторські групи, проводяться розважальні заходи за участю артистів з інших областей України, але коштів від цього до місцевих бюджетів не надходить, тому що податки з гонорарів сплачуються в бюджет міста, де зареєстрована акторська група. Чому управління культури, видаючи дозволи на проведення подібних акцій, не ставить вимогу сплачувати податок з доходу у львівську казну за місцем проведення акцій, вистав та виступів?» – зазначив Хилюк.
Крім цього, як зазначає Хилюк, є проблема зі сплатою земельного податку. «Відсутні необхідні реформи, які мали б скоротити термін розробки дозвільної та містобудівної документації. Низькі темпи проведення земельної реформи, довгий час на видачу дозвільних документів, на те, що не проводиться оцінка землі і не встановлено меж міста, негативно впливають на процеси купівлі-продажу землі і відповідно на сплату земельного податку», – сказав Хилюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ