Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд призначив нові наглядові ради Приватбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку

Кабінет Міністрів України призначив кандидатури незалежних членів та представників держави у наглядові ради трьох державних банків – АТ ʺОщадбанкʺ, АТ ʺУкрексімбанкʺ та АТ КБ ʺПриватбанкʺ, які розпочнуть фактичне виконання повноважень з 14 червня 2019 року.

Відбір кандидатів на посади незалежних членів наглядових рад з 632 поданих заявок здійснювали компанії з добору персоналу ʺПедерсен енд партнерсʺ, ʺУорд Хауел Українаʺ і ʺТелент Едвайзорсʺ, що були визначені на конкурсних засадах за участю міжнародних організацій.

За результатами співбесід з 69 кандидатами та їх оцінки відповідно до встановлених критеріїв конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники від профільного комітету Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів, визначила переможців конкурсу. У засіданнях конкурсної комісії також брали участь представники міжнародних фінансових організацій з правом дорадчого голосу.

ʺДуже приємно бачити, що стільки фахівців надзвичайно високого професійного рівня взяли участь у конкурсі. Це свідчить про хороші перспективи розвитку наших банків і правильність шляху реформування державного банківського сектору, який ми обралиʺ, – сказала Міністр фінансів Оксана Маркарова.

До кожної наглядової ради увійшло шість незалежних членів та два представники держави. Строк повноважень членів наглядової ради складає три роки.

Згідно з рішенням КМУ членами наглядової ради стали:

У Приватбанку

Акчакоча Енгін (Akcakoca Engin), МОНЕТА Андреа (Moneta Andrea), Сіліг Стівен (Seelig Steven), Іскі Шерон (Easky Sharon), Шейх Надір (Shaikh Nadir), Кляйн Еран (Klein Eran) як незалежні члени, а представниками держави – Шевальов Артем (від КМУ) та Олексієнко Сергій (від ВРУ).

В Укрексімбанку

Торстен Пауль (Thorsten Paul), Фішер Стівен (Fisher Steven), Чічло Дімітрі (Chichlo Dimitri), Гордієнко Оляна (Gordiyenko Olyana), Коновець Сергій (Konovets Sergiy), Меню Домінік (Menu Dominique) як незалежні члени, а представниками держави – Буца Юрій (від КМУ) та Шульга Алла (від ВРУ).

В Ощадбанку

Аджунер Шевкі (Acuner Sevki), Апін Байба (Apine Baiba), Резніков Олексій (Reznikov Оleksii), Грінченко Олексій (Grinchenko Оleksi), Вайнштейн Міхаель (Weinstein Michael), Бріггс Пітер (Briggs Peter) як незалежні члени, а представниками держави – Білак Даніель (від КМУ) та Власов Дмитро (від ВРУ).

ʺСтворення незалежних та компетентних наглядових рад є базовою складовою запровадження корпоративного управління у банках з державною часткою, що передбачено Основами стратегічного реформування державного банківського сектору. Як ми вже бачимо на прикладі АБ ʺУкргазбанкʺ – це дуже ефективний інструмент, який дозволяє в короткі терміни підвищити ефективність функціонування фінансових установ, а також мінімізує ризики політичного впливу, дозволяє підвищити фінансову привабливість та пришвидшити входження іноземних інвесторів в капіталʺ, – сказала Оксана Маркарова.

___________________

Акчакоча Енгін 

Виконавчий директор з більш ніж 25-річним досвідом роботи в комерційному банкінгу та 15-річним досвідом роботи у проектах МВФ, Світового банку, ЄБРР.

Сіліг Стівен

Має багаторічний консультативний досвід у питаннях фінансової стабільності, урегулювання криз, реструктуризації банків, страхування депозитів в Україні, Боснії та Герцеговині, Монголії, а також в Азії, Африці та Південній Америці.

Монета Андреа

Виконавчий та невиконавчий директор з більш ніж 25-річним досвідом роботи у провідних фінансових компаніях та управлінському консалтингу.

Іскі Шерон

Міжнародний радник центральних банків та агентств страхування депозитів у Європі та Центральній Азії.

Шайх Надір

Має близько 39 років банківського досвіду в Citibank/Citigroup в 7 країнах (в основному на складних ринках, що розвиваються), включаючи 6-річний досвід роботи в Україні (2004-2010).

Кляйн Еран

Основна експертиза зосереджена на роботі з банківськими бізнес-моделями, фінансуванні та продуктах казначейства, аналізі балансу, юридичних та регуляторних питаннях.

Торстен Пол 

Має міжнародний досвід корпоративного банкінгу та управління ризиками в таких компаніях, як Volksbank та Deutsche Bank. З 2017 року – Голова Ради директорів Банку РБК в Казахстані.

Стівен Фішер 

Вийшов на пенсію після 35-річної кар'єри в глобальному банку Citi, зокрема, був генеральним директором і керуючим директором в Україні.

Дімітрі Чічло 

Досвідчений фахівець з кібербезпеки та управління ризиками з широким міжнародним досвідом. Колишній старший радник з питань інформаційної безпеки Union Bancaire Privée у Женеві. З 2004 по 2009 рік працював в Україні і брав участь у різних міжнародних проектах в промисловості та банківській діяльності.

Оляна Гордієнко 

Оляна має понад 18 років юридичного досвіду в Україні, з них 15 років роботи в Baker& McKenzie, де вона стала партнером у 2013 році.

Домінік Меню 

Домінік Меню – банкір у відставці з 36-річним досвідом у сфері корпоративного, комерційного та інвестиційного банкінгу з глибоким практичним досвідом у сфері торгового фінансування та документарного бізнесу, експортних кредитів, управління портфелем проблемних кредитів. В Україні відігравав ключову роль у процесі придбання УкрСиббанку компанією BNP Group і став головою CІВ в Україні.

Сергій Коновець 

Сергій Коновець має понад 23-річний досвід в сфері фінансового менеджменту та контролінгу, розробці стратегій та розвитку бізнесу, який він отримав в компаніях Big-4, провідній компанії зі стратегічного консалтингу та найбільшій національній нафтогазовій компанії.

Майкл Вайнштейн 

Майкл Вайнштейн є незалежним банкіром та фінансистом з більше ніж 30-річним досвідом роботи в сфері міжнародного банкінгу, стратегічного консультування фінансових установ та фінансування розвитку провідних установ в США, Росії, Центральній Азії, на Кавказі, у Східній та Центральній Європі, Латинській Америці.

Шевкі Аджунер 

Шевкі Аджунер понад 20 років пропрацював з Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у сфері впровадження реформ інвестиційних стратегій та політик у Західній Європі, Туреччині та Україні.

Пітер Бріггз 

Пітер Бріггз  має більш ніж 40-річний досвід у банківській сфері, включно з 20-річним досвідом консультанта, що співпрацював з консалтинговою групою ING Group та з іншими міжнародними фінансовими установами на ринках країн, що розвиваються, у реструктуризації та програмах до та після злиття.

Байба Апін 

Байба Апін має більш ніж 15-річний досвід у консалтингу з інформаційних технологій та управління цифровою трансформацією в країнах пострадянського простору.

Олексій Резніков 

Олексій Резніков досвідчений український юрист зі значними правовими та політичними досягненнями в Україні за останні 15 років.

Олексій Грінченко 

Олексій Грінченко має більш ніж 20-річний досвід ведення бізнесу в банківській сфері і консалтингових послугах для корпоративних клієнтів, співпрацюючи як з багатонаціональними, так і з українськими ведучими компаніями.

 Представники держави

 Сергій Олексієнко – представник від Комітету Верховної Ради України

Має більш ніж 20 років досвіду роботи на керівних посадах провідних інвестиційних компаній України. Організував низку угод злиття та поглинання (M&A) або залучення капіталу компаніями України загальною вартістю близько 3 млрд дол. США. Має досвід структурування багатьох знакових угод ринку капіталу України.

Артем Шевальов – представник від Кабінету Міністрів України

Має значний досвід роботи у міжнародному публічному банківському середовищі на перетині приватного та державного секторів. Стояв біля витоків реформи державного банківського сектору в Україні та був одним з основних ідеологів та авторів засад стратегічного реформування державного банківського сектору (2016 р.).

Алла Шульга - представник від Комітету Верховної Ради України

Має понад 25-річний досвід роботи в банківській системі, з них понад 18 років працювала на керівних посадах. Глибоке розуміння особливостей функціонування банківського ринку України дозволило здійснити значний внесок в реформування банківської системи під час роботи на посаді Директора Генерального департаменту банківського нагляду, члена Правління Національного банку України.

Досвідчений фахівець в питаннях роботи з проблемними активами.

Юрій Буца – представник від Кабінету Міністрів України

Юрій Буца має багаторічний досвід роботи на фінансовому ринку, в тому числі на Варшавській фондовій біржі, де супроводжував залучення капіталу українськими компаніями. Під час роботи в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку координував імплементацію регулювання ЄС в українське корпоративне законодавство. Останні три роки працював на керівних посадах в Міністерстві фінансів України, де відповідав за залучення фінансування міжнародних фінансових організацій та управління державним боргом.

Дмитро Власов - представник від Комітету Верховної Ради України

Дмитро є досвідченим управлінцем і консультантом, який має більше ніж 20-річний досвід роботи у банківському та корпоративному секторах. Надає послуги з фінансового та стратегічного консалтингу. Має досвід щодо консультування клієнтів у вирішенні складних питань і супроводження організаційних змін в компаніях і банках.

Даніель Білак – представник від Кабінету Міністрів України

Канадський кваліфікований юрист з спеціалізації в банківському праві, неплатоспроможності та реструктуризації боргів, який має більше 28 років досвіду роботи в Україні, зокрема у як юридичний радник міжнародних компаній в сферах енергетики, агробізнесу, інфраструктури та інноваційної технології.

Завантажити:

Наглядова рада ПриватБанку

Наглядова рада Укрексімбанку

Наглядова рада Ощадбанку

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ