Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Уряд цьогоріч виділив Чернігівщині ₴2,6 мільярда на ліквідацію наслідків війни

Кабінет міністрів цьогоріч виділив Чернігівській області на ліквідацію наслідків війни 2,6 млрд грн, з них 1,5 млрд спрямовано на зведення фортифікаційних споруд.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду на Чернігівщині.

"Це вже п’яте виїзне засідання Кабінету міністрів України, яке ми проводимо в прифронтових областях. Бачимо виклики та проблематику, яку потрібно оперативно вирішувати. Енергетика, розмінування, відновлення, економіка і, звичайно, безпека. Уряд активно допомагає. Тільки цього року ми виділили Чернігівській області на ліквідацію наслідків війни 2,6 млрд грн", - зазначив глава уряду.

За його словами, з цієї суми 1,5 млрд грн виділено на будівництво фортифікацій. Робота у цьому напрямку не припиняється, "адже якісні оборонні споруди — це безпека наших військових, це безпека регіону і це безпека нашої держави", наголосив Прем'єр-міністр.

Шмигаль зазначив, що 355 млн грн виділено регіону з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на ремонт соціальних об’єктів та реконструкцію водопровідної насосної станції.

Крім того, Чернігівській області виділено понад 450 млн грн цільових субвенцій. Зокрема, 153 млн грн уряд спрямував на розбудову укриттів у школах, ще майже 60 млн грн - на відновлення закладів освіти, які були пошкоджені внаслідок воєнних дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ