Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Уряд Яценюка досі не надав ВР тексти бюджетних законів, - Добродомов

Попри те, що у четвер, 16 грудня, на позачерговому засіданні парламент має розглянути цілу низку бюджетних законів, нардепи досі не отримали їх тексту. Про це повідомив народний депутат України, лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов. Повідомила прес-служба політичної партії "Народний контроль".

«Напередодні Уряд нарешті спромігся внести Проект бюджету-2016, хоча мав зробити це ще у вересні. Вкотре все зводиться до того, що Уряд і Мінфін затягує ухвалення бюджету, щоби депутати, сліпо голосували пакетом за те, що їм скажуть «фракційні вожді», – наголосив він.

Нардеп зауважив, що у порядку денному на четвер є розгляд документів, які викликають чимало запитань.

«Це і проект Постанови ВР «Про особливості процедури розгляду і прийняття проекту Закону України про Державний бюджет України на 2016 рік», і проект Постанови ВР «Про особливості процедури розгляду і прийняття законопроектів пов’язаних з прийняттям проекту ЗУ про Державний бюджет України на 2016 рік». Текстів цих документів досі нема», – констатує Добродомов.

Він підкреслив, що голосувати «за кота в мішку» з року в рік не можна.

«Уряд Яценюка продовжує ганебну практику, започатковану ще Азаровим, коли кошторис країни вноситься у ВР за кілька днів до ухвалення. Депутатів знову змушують порушувати закон, мотивуючи це «необхідністю для країни»», – наголосив Добродомов.

 Нагадаємо, згідно ст. 96 Конституції України, Кабінет Міністрів України має подати до Верховної Ради України проект закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня. Разом із проектом закону подається доповідь про хід виконання Державного бюджету України поточного року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ