Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Усе більше російських військових хочуть співпрацювати з Україною - Юсов

Після початку повномасштабного вторгнення кількість росіян, які йдуть на контакт з українськими спецслужбами, значно зросла.

Дедалі частіше Головному управлінню розвідки Міноборони вдається переконувати російських військових співпрацювати. 

Про це розповів представник ГУР МОУ Андрій Юсов у інтерв'ю "24 Каналу". 

Кількість охочих збільшилася після оприлюднення частини інформації щодо операції "Синиця" з російським пілотом вертольота Мі-8 та операції "Бариня", коли кадровий військовослужбовець переконав 11 інших росіян добровільно здатися в полон.

"Після кожної такої операції росіяни бачать, що Україна дотримується своїх зобов'язань, що Україна – це цивілізована держава, де виконуються Женевські конвенції та працює міжнародне гуманітарне право", - сказав представник ГУР.

За словами Юсова, у росіян є вибір, змога зберегти насамперед життя, звання та військову честь. Він зазначив, що навіть присяга російського військовослужбовця не передбачає вбивство цивільного населення та участі в агресивній війні, тому не обов'язково гинути від куль загородзагонів, ставати мародерами, вбивцями чи воєнними злочинцями, виконуючи накази російського керівництва.

Представник ГУР поінформував, що будь-яка успішна спецоперація потребує кількамісячної та багатопланової роботи. За його даними, операція "Синиця" тривала близько 6 місяців, а операція "Бариня" – 4 місяці.

Юсов розповів, що кожний перехід російського солдата за програмою "Хочу жити" – це окремо відпрацьована операція. За його словами, під час операції "Синиця" російський пілот самостійно вийшов на українські спецслужби. Натомість операція "Бариня" відбулася навпаки: Головне управління розвідки вийшло на лейтенанта Даніїла Алфьорова, заявив він.

"Після моніторингу чергової хвилі мобілізованих, кадрових військових, яких примусово мобілізували, відбувся контакт і він відбувся успішно. Тобто буває по-різному. І більшість тих, хто самостійно виходить на зв'язок", - зазначив Юсов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ