Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В ДСНС Львівщини попередили про небезпеку використання газового та електрообладнання

Як повідомив в коментарі Гал-інфо головний інспектор відділу пожежної безпеки Головного управління ДСНС України у Львівській області Микола Винярський

У звязку з поточною ситуацією, люди використовують всі підручні засоби для того, щоб комфортніше себе почувати. Одним з таких засобів є портативні газові плити та пальники, які зазвичай використовували з туристичною метою. В більшості випадків, обладнання яке продається в Україні, завозиться з-за кордону і не завжди проходить відповідну сертифікацію. Як зазначив надзвичайник, основне це купувати дане обладнання в мережах, або спеціалізованих пунктах, які проходять сертифікацію.

Фото: ДСНС

Також варто звертати увагу на якість товару, зазвичай це можна визначити візуально при купівлі.

"Перш ніж використовувати будь-який прилад, варто ознайомитись з інструкцією виробника, де зазвичай вказують елементарні правила використання та заборони. При використанні газобалонних картриджів обов'язково звертати увагу на вказаний термін придатності та не ігнорувати його.

Використовувати такі прилади варто в приміщеннях, які добре провітрюють. Уникати дії на газове обладнання додаткових джерел тепла. Не допускається використання газового обладнання дітьми, та неповнолітніми", - зокрема зазначив Микола Винарський.

Також не можна заправляти газові балони власноруч, або на автозаправних станціях. В процесі експлуатації використовувати лише передбачені виробником запчастини.

Фото: ДСНС

При використанні автоакумуляторів рекомендується обережне поводження та запобігання різким змінам температури.

"Кожен виріб, який виробляє якусь енергію є небезпечним. Тому першочергово потрібно дотримуватись правил безпеки та інструкції виробника. Тоді ці пристрої не несуть загрози", - зазначив Винярський.

Він також додав, що не заборонене використання дизельних та бензинових електрогенераторів в закритих приміщеннях, а також не рекомендується на балконах житлових будинків. Заборонено проводити їх дозаправку в робочому стані. А також рекомендується робити перерви в його роботі.

Микола Винярський також повідомив, що на території Львівщини з початку 2022 року виникло 5112 пожеж, на яких загинуло 70 осіб, з них 3 дитини. Було травмовано 78 осіб (4 дитини). Пожежно-рятувальними підрозділами було врятовано 140 осіб. Під час пожеж було знищено та пошкоджено 276 будівель та споруд, а також 85 автомобілів. 

В області з початку року виникло 3 пожежі де причиною були електрогенератори, 4 через використання газобалонного обладнання і 1 через використання акумулятора.

"Рекомендую в кожній квартирі мати вогнегасник, для того, щоб на першопочатковій стадії сам мешканець міг ліквідувати причину займання і не допустити подальших наслідків. Краще використовувати порошкові вогнегасники об'ємом 5 кілограмів", - додав Винярський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ