Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Дрогобицькому районі працює 16 релокованих підприємств

Як розповіли на сайті Дрогобицької військової адміністрації, в районі працює 16 релокованих підприємств з різних куточків України.

ТОВ «Карданвал сервіс» є одним із найпотужніших підприємств з виготовлення карданних валів для автомобільної техніки у Дрогобицькому районі. На початку повномасштабного російського вторгнення воно релокувалось сюди із Харкова. Попри поки що не сильно великі потужності, вони на рівні конкурують з львівськими підприємства і вже мають постійних клієнтів.

На продукт свого виробництва дають пів року гарантії. Створили тут 7 робочих місць, а середня зарплата на підприємстві складає близько 15 тисяч гривень.

Друге підприємство – ТзОВ «Меринос-Захід». Це велике сільськогосподарське підприємство, яке після нападу росії придбали підприємці з Лиману і Маріуполя. Там у них було близько 2000 гектарів землі, 2000 молодих бичків та багато техніки. Сюди вони перевезли лише 60 бичків, 2 трактори та 1 комбайн. Цехи в Лимані розбомбили вороги. Тому тут доводиться ледь не починати все заново.

Днями начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк разом із заступником Романом Шлярпом відвідали обидва підприємства та поспілкувались з їх керівництвом.

«Загалом у нашому районі працює 16 релокованих підприємств з різних куточків України різних сфер діяльності. Ні нових місць розташування підприємств, ні імені їх власників з міркувань безпеки не називаю. Намагаємось всіляко їх підтримувати, бо в час війни економіка не лише може, а й мусить працювати. Державна скарбниця має наповнюватись податками, які йдуть на підтримку армії. Тому навіть ефективна робота на своєму місці та сплата податків — це вже внесок в перемогу», — зазначив Степан Кулиняк.

Незважаючи на всі труднощі, після перемоги ці підприємства не планують звідси переїжджати, а лише нарощувати потужності та працювати в обох частинах країни. Зараз ТзОВ «Меринос-Захід має намір зайнятися масштабним виробництво молока.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ