Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В ДСНС створили мистецький проект «EcoPrzewalskii»

Світлини рятувальників, що боролися із вогнем у лісах Зони відчуження стали основою мистецького проєкту. Повідомила прес-службі ДСНС Львівщини.

Візуальна ода мужності пожежних, які три тижні, ризикуючи життям та здоров’ям, виборювали у вогню право Зони на відродження. І перемогли. Саме так свою художню роботу - колаж «EcoPrzewalskii», зроблений із тисячі фотографій ліквідації масштабних пожеж на території Зони відчуження у квітні 2020 року, охарактеризувала майстриня Олеся Геращенко.

На картині зображений символ регенерації Чорнобилю після катастрофи 1987 року - кінь Пржевальського. Більше 20-ти років тому саме ліси чорнобильської зони стали прихистком для 36 тварин цього вимираючого виду. Сьогодні ж, у Зоні їх налічується вже біля 150.

Хоч Чорнобильська зона і повертається до свого природного стану, проте пожежі, які щороку спалахують у цих лісах, продовжуть нести загрозу як для тварин, так і для людей. Тож, щоб нагадати світові про героїв сьогодення, які ліквідовують пожежі на території Зони відчуження, у Національному музеї «Чорнобиль» створено інтерактивний музейний мультимедійний науково-інформаційний проект - постійно діючу віртуальну виставку «ВОГОНЬ ЧОРНОБИЛЯ 1987-2020».

Зокрема, у розділі «Природний заповідник» можна знайти художній колаж, зроблений із тисячі фотографій ліквідації лісових пожеж у Чорнобильській зоні, який авторка Олеся Геращенко присвятила мужності українських вогнеборців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ