Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Інституті війни констатували позитивну тенденцію в боротьбі України за Харків

Російські військові, ймовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежену доступність підкріплень

Про це йдеться у черговому звіті за добу від Інституту з вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що російські підрозділи загалом не намагалися втримати позиції проти контратакуючих українських сил протягом останніх кількох днів, за деякими винятками. Повідомлення західних офіційних осіб і відео офіцера так званої "донецької народної республіки" свідчать, що москва зосереджена на впорядкованому відведенні і поверненні росіян додому, перш ніж дозволити силам увійти в росію, а не намагається утримати свої позиції поблизу міста.

"Таким чином, видається, що Україна виграла битву за Харків. Українські війська перешкодили російським військам оточити Харків, не кажучи вже про його захоплення, а потім вигнали їх з міста, як і тих російських військових, які намагалися захопити Київ", - зазначають у звіті.

"Українські сили, ймовірно, зірвали спробу рф форсувати річку Сіверський Донець, підірвавши зусилля росії щодо зосередження військ на півночі Донбасу та завершення оточення Сєвєродонецька та Лисичанська", - вказано також у звіті.

Одночасно аналітики зазначають, що бої за металургійний комбінат "Азовсталь" продовжуються. І що російські сили у Запорізькій області, "ймовірно, намагаються вийти на артилерійську відстань за межами міста Запоріжжя".

Повідомляється, що українські сили намагаються відновити контроль над островом Зміїний "або принаймні завадити росії використовувати його".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ