Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Італії пройшла найбільша антиурядова демонстрація за чотири роки

У Римі в суботу пройшла масова антиурядова демонстрація, близько 200 тис. учасників якої виступили проти пенсійної реформи, введення безумовного базового доходу та інших заходів правопопулістського уряду. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У Римі в суботу, 9 лютого, пройшла масова антиурядова демонстрація, до якої закликали італійські профспілки. На площі Сан-Джованні в центрі міста зібралися, за даними організаторів, близько 200 тисяч осіб. В акції взяли участь члени та прихильники різних профспілок і громадських об'єднань, а також Демократичної партії та інших політичних сил", - йдеться в повідомленні.

Демонстранти вимагали, зокрема, заходів із розвитку економіки, створення нових робочих місць і зниження податкового тягаря. Профспілки також виступили проти пенсійної реформи і запровадження безумовного базового доходу, який, на їхню думку, позбавить людей мотивації до працевлаштування.

Зазначається, що це найбільша подібна демонстрація в Італії за останні чотири роки. З березня 2018 року в країні править коаліція з правої партії "Ліга" і популістського "Руху" 5 зірок". За останні три місяці 2018 року італійська економіка скоротилася через падіння експорту.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ