Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В крамниці Сокальської колонії можна купити лише кетчуп, чай і мило

У Сокальській виправній колонії №47 порушують права в’язнів на належні умови тримання, надання необхідної медичної допомоги тощо. Такими є результати перевірки, проведеної органами прокуратури, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, встановлено факт безпідставного утримання, всупереч внесеним змінам до чинного законодавства, в дільниці посиленого контролю виправної колонії (більше 3 місяців) в’язня та не переведення його до дільниці з полегшеними умовами тримання (ресоціалізації).

Виявлено порушення прав в’язнів на придбання продуктів харчування та предметів першої необхідності. Асортимент товару в крамниці установи є вкрай незадовільним: із 103 найменувань, в наявності були лише 3, а саме кетчуп, чай, мило тощо.

Попри неодноразове реагування органів прокуратури області, в зазначеній установі виконання покарання продовжують мати місце системні порушення прав в’язнів на належні умови тримання. Житлові приміщення установи, в яких перебувають в’язні,  штрафні приміщення, де засуджені відбувають дисциплінарні стягнення, потребують поточного ремонту, санвузли – капітального із заміною обладнання, оскільки перебувають в антисанітарному та зношеному стані. В окремих камерах штрафних приміщень неналежне штучне освітлення, а нічне - перебуває в неробочому стані.

Незважаючи на холодну пору року, з кранів умивальників окремих житлових приміщень установи подається лише холодна вода, що створює передумови для простудних та інфекційних захворювань в’язнів, у кімнатах для вмивання  холодно та сиро.

У медичній частині установи відсутні інфекційний та психіатричний ізолятори, що унеможливлює розміщення в’язнів, які становлять небезпеку для оточення, окремо від інших засуджених.

За результатами перевірки на усунення виявлених порушень прокуратурою Львівської області керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку з вимогою негайного усунення виявлених порушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ