Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У столиці привітали працівників культури та народного мистецтва

Як проінформували у прес-службі Міністерства культури України, 6 листопада в столиці привітали з професійним святом працівників культури та майстрів народного мистецтва Київщини.

В святкових заходах взяли участь керівництво Київської облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників культури України, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та міськвиконкомів, представники установ культури обласної комунальної власності, клубних закладів, бібліотек, музеїв, шкіл естетичного виховання, студентів коледжу культури і мистецтв, майстрів народного мистецтва Київської області.

«В часи великих випробувань, коли наша держава зазнає збройної агресії з боку РФ, коли щодня тисячі наших воїнів ціною власного життя захищають територіальну цілісність нашої країни, саме культура надає сили нашому народу вистояти перед цими викликами. Це саме велика титанічна робота людей, які самовіддано служать українській культурі – музиці, пісні, танцю, художньому слову, прикладному мистецтву та бережуть тисячолітню українську історію. Багато представників культурної галузі Київщини є частими гостями військових частин на передовій для того щоб підтримати дух наших бійців, адже саме в культурі закладена велика сила, яка здатна об’єднати країну», - зазначив під час свого виступу Міністр культури України Євген Нищук.

«Переконаний, що керівництво Київської області добре усвідомлює, що саме заклади культури є осередками згуртування людей, які потрібно не тільки зберегти, а й активно розвивати. Я щиро вдячний працівникам закладів культури за їх багаторічну та віддану працю і сподіваюсь, що молодь активно долучатиметься до мистецької сфери, адже сьогодні в країні створюють нові можливості для реалізації своїх творчих проектів. Культура – це те, що збереже нашу країну, український народ та виховає нове майбутнє покоління».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ