Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Луцьку пройде турнір Ukrainian Puzzles

6 серпня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва (за адресою Проспект Волі, 2) відбудеться благодійний турнір зі складання пазлів.

Ukrainian Puzzles пройде з метою збору коштів для підтримки ініціативи з відбудови культурних пам’яток, які були зруйновані або пошкоджені в результаті російської агресії. Початок о 13:00

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні було пошкоджено понад 1500 об’єктів культурної інфраструктури, а 585 з яких цілком зруйновано. За даними Міністерства культури та інформаційної політики серед них близько 500 об’єктів, які належать до культурної спадщини. Серед найбільш показових прикладів це Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди на Харківщині, Музей Марії Примаченко на Київщині, музей-заповідник Михайла Коцюбинського в Чернігові, «Садиба Попова» на Запоріжжі, Харківський художній музей та центр міста Харків, Художній музей Архипа Куїнджі у Маріуполі, Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва, Святогірська лавра та багато інших.

“Від тяжкого потоку новин про численні руйнування виникла ідея створити пазли зі знищеними чи пошкодженими українськими пам’ятками. Це дає можливість відбудувати понищене символічно, але одночасно зробити й малесенький внесок у реальну відбудову, адже Ukrainian Puzzles — це соціальне підприємництво і після виходу на рівень прибутковості чистий прибуток з продажу пазлів спрямовуватиметься у відповідні фонди відбудови” — розповідає співзасновниця і авторка ідеї Ярина Журба. 

“Інколи ми проводимо турніри зі складання пазлів як фандрайзингові події. Команди складають пазли з різними пам’ятками. Зібрані на турнірі кошти відправляються у фонд асоційований з пазлом, що складений найшвидше. Турнір, який відбуватиметься 6 серпня у Луцьку є дуже особливим, адже він відбуватиметься на нашу першу річницю.” — зазначає співзасновниця Ukrainian Puzzles, лучанка, Віта Воробчук. 

Ukrainian Puzzles — це соціальний бізнес, який виробляє картонні пазли з метою популяризації української культури і українського погляду на культуру у світі. Ідея його створення виникла у квітні 2022 року, коли на другий місяць повномасштабної російсько-української війни була велика потреба комунікувати зі світом, розповідати про події в Україні, шукати шляхи для підтримки та допомоги. Місією Ukrainian Puzzles є зробити внесок у відбудову України через виробництво в Україні і продаж у світу високоякісних пазлів з тематикою української культури і переказ частини чистого прибутку у фонди відповідних культурних пам’яток.

6 серпня минулого року у продаж надійшли перші коробки пазлами, саме тому Ukrainian Puzzles вирішив відсвяткувати першу річницю своєї діяльності збором коштів для однієї з пам’яток. 

Станом на сьогодні в асортименті 11 видів зображень пазлів, серед яких «Літак Ан 225 – відбудуй свою «Мрію», «Ан 225 «Мрія» - найбільший у світі літак», «Русскій воєнний корабль, іді …!», «Харківський університет Каразіна», «Успенський собор і центр Харкова», «Маріупольський драматичний театр», «Київська телевежа», «Чернігівська обласна бібліотека», «Садиба Попова», «Святогірська лавра» та «Маріупольська мечеть». Тим часом у процесі випуску пазл «Запорожці Іллі Ріпина» та «50 українських книг», а також розпочата робота над запуском нових серій пазлів, які матимуть назви Ukrainian Art, Discover Ukraine, Glory to Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ