Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В нічній ДТП на Львівщині загинув велосипедист

Правоохоронці закликають велосипедистів використовувати світловідбивачі на одязі, а також оснащувати ними транспортний засіб – це зробить вас більш помітними на дорозі у темну пору доби і дозволить уникнути трагедії. Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 13 лютого,  близько 01.30, на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Вербляни Золочівського району.

Як попередньо встановили правоохоронці,  відбулося зіткнення автомобіля «Мерседес» під керуванням 30-річного мешканця Івано-Франківської області та велосипедом, яким керував 18-річний місцевий мешканець

Від отриманих травм велосипедист помер на місці пригоди

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Поліцейські закликають велосипедистів використовувати світловідбивачі на одязі, а також оснащувати ними транспортний засіб. Так, згідно з Правилами дорожнього руху,  велосипед має бути обладнаний світлоповертачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара). Бережіть своє життя!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ