Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Південній Кореї презентували фотовиставку про війну в Україні

Протягом 14–16 вересня в Міжнародному конференц-центрі в місті Чеджу в Південній Кореї відбувся щорічний Форум з питань миру та процвітання. В рамках цієї події відбулась презентація фотовиставки «Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 року».
Фото - Мінкультури

Про це повідомляють в Міносвіти.

4 світлини експозиції були зроблені в столиці України впродовж 13-ї доби російсько-української війни. Вони показують реалії європейського мегаполіса, що переживає ворожі атаки: перегороджені барикадами та блокпостами вулиці, постаті українських воїнів, зруйновані оселі, переповнений біженцями вокзал. Світлини фіксують факти й емоції повномасштабної війни.

Під час найбільшої сесії Форуму на тему: «Всесвітня сесія солідарності міст миру» та з нагоди відкриття виставки у відеоформаті до учасників заходу звернувся Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Презентація виставки на Форумі стала знаком особливої підтримки України в умовах російської агресії. Виставку відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко, представники уряду автономної провінції Чеджу, керівники центрів миру. Серед них були й українці, які мешкають у Південній Кореї. 

Нагадаємо, Чеджудо отримав статус «острову миру» внаслідок кривавого повстання, яке почалося там у 1948 й призвело до значної кількості загиблих. Трагічний досвід минулого акумулюється нині в розвиток традицій миру й толерантності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ