Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Полтаві розпочався День Гуцульскої культури

В місті Полтаві сьогодні відбувається День Гуцульскої культури - своєрідне театралізоване автентичне мистецьке свято, в якому беруть участь творчі колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва зі столиці Гуцульщини – с.м.т. Верховини Івано-Франківської області, - Еспресо.

У Полтавському краєзнавчому музеї ім. Василя Кричевського (м. Полтава, вул. Конституції, 2)
відбулася прес-конференція органзаторів Дня Гуцульської культури в Полтаві за участю заступник голови Полтавської облдержадміністрації Миколи Білокіня, директора департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації Валентини Вождаєнко, народного депутата України, голови Комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького та Голови Верховинської районної ради Івана Шкіндюка.

Основні заходи розпочнуться о 14:00 на Театральній площі Полтави

Захід відбувається за підтримки Полтавської державної адміністрації, а  також за сприяння Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Верховинської районної ради та Голови Комітету з питань культури і духовності, народного депутата України, Миколи Княжицького.  

На відвідувачів чекає багатогранна автентична культурно-мистецька програма. Творчі народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, запальні народні танці, гуцульське весілля, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу) та багато інших видовищних культурно-мистецьких дійств.

На Театральній площі у виставкових палатках-павільйонах діятиме виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного мистецтва Гуцульщини – містечко майстрів.

Також верховинці будуть проводити майстер-класи з виготовлення гуцульського одягу, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вдягання гуцульської княгині, танцю «Гуцулка» та інші.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ