Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В прикордонному заповіднику браконьєр застрелив козулю

Учора, 18 жовтня, неподалік українсько-польського кордону прикордонники відділу «Боберка» Мостиського загону затримали чоловіка, який незаконно полював у прикордонній смузі, повідомили в Державній прикордонній службі України.

До того ж порушник займався браконьєрством на території регіонального ландшафтного парку «Надсянський», що у Турківському районі Львівської області.

Спочатку прикордонний наряд під час патрулювання місцевості почув постріл, ймовірно з мисливської зброї, про що негайно було сповіщено взаємодіючі підрозділи та розпочато пошуки мисливців. Вже невдовзі за 700 метрів від лінії державного кордону України біля загороджувального паркану прикордонники затримали чоловіка без документів із зарядженою мисливською рушницею. Поряд з ним лежала туша вбитої дикої козулі.
 Затриманим виявився житель одного із прикордонних сіл. Жодних дозвільних документів на зброю чи полювання у нього не знайшлося.

У діях громадянина вбачаючи ознаки кримінального правопорушення за статтею 248 ККУ «Незаконне плювання» про що прикордонники направили відповідні повідомлення до підрозділу Національної поліції та природоохоронних структур.

Наразі на порушника складено процесуальні документи і разом зі зброєю та тушою вбитої тварини передано слідчо-оперативній групі Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ