Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Новини Волині: на озері Оріхівське порушник завдав майже 400 тис. грн збитків

28 липня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно зі співробітниками Державної прикордонної служби викрили грубе порушення правил рибальства.

Як повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі, інцидент стався на озері Оріхівське, поблизу с. Оріхове Ковельського району Волинської області на території гідрологічного заказника «Озеро Оріхівське».

Житель села Оріхове здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна забороненими знаряддями – двома сітками (120 метрів). У такий спосіб порушнику вдалося добути рибу: плітка – 19 екз. та йорж – 68 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 378 455 грн.

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, на місце події викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції. Наразі розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Сітки, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067)3607840. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 10 травня 2022 р. № 575 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 4 565 грн та йоржа – 4 290 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ