Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині набрала чинності заборона на вилов раків

Заборона вилову прісноводних раків на рибогосподарських водних об’єктах Львівщини діятиме з 1 грудня до 31 березня наступного року.
Фото з відкритих джерел

Відповідний наказ «Про встановлення заборони на раків у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області» видало Територіальне управління Держрибагентства у Львівській області. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Промислове вирощування раків на Львівщині відсутнє, проте любителі вирощують такого річкового мешканця в малих обсягах на окремих ділянках річок. В період настання холодів та зі зниженням температури у водоймах настає період спарювання раків, тому важливо забезпечити збереження та охорону раків у цей період»,- зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман. 

За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

 У разі порушень правил рибальства громадяни можуть повідомити на «гарячу лінію» Львівського рибоохоронного патруля за телефонами: (032) 270-41-88 та (066) 098-84-47.

Додамо, після закінчення заборони на водоймах загального користування одній особі за добу можна впіймати 30 раків.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ