Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Пустомитах на 4 роки засудили рома, який незаконно зрубав 20 дерев

Вирок було винесено Пустомитівським райсудом Львівської області за ч.2 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб): відносно місцевого жителя, обвинуваченого ромської національності, що має на утриманні трьох малолітніх дітей.

У судовому рішенні, датованому 09.11.2021 року, зазначено, що обвинувачений без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, в першій половині грудня 2020 року вчинив «незаконну порубку 10 (десяти) сиророслих дерев різних порід, зокрема "Ясен", "Клен", "Акація", "Дуб".

Кримінальне правопорушення було скоєно «у невстановлений час доби і дня», коли обвинувачений перебував у межах захисних лісонасаджень перегону Львів-Мостиська, вздовж залізничної колії виділу №3 км 8 ПК 3, яка розташована у с. Зимна Вода, Львівського р-ну. У результаті незаконної порубки дерев інтересам держави було заподіяно шкоду в розмірі 30818,63 грн.

З вироку суду також відомо, що обвинувачений надалі (в середині січня 2021 року) повторно вчинив незаконну порубку дерев: у тому ж самому місті, із невстановленим спільником, у такій самій кількості: тобто незаконно зрубав 10 сиророслих дерев різних порід, чим заподіяв шкоду інтересам держави в розмірі 41957,76 грн.

У судовому рішенні, окрім того, зазначено, що на стадії досудового розслідування було укладено угоду про визнання винуватості - між обвинуваченим та прокурором Пустомитівської окружної прокуратури.

Суд ухвалив дану угоду затвердити та призначив обвинуваченому узгоджене сторонами покарання у виді 4 (чотирьох) років обмеження волі - з іспитовим строком 1 (один) рік.

Також судом було ухвалено стягнути з засудженого в дохід держави 105700,89 грн. завданої майнової шкоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ