Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В районі ООС триває впровадження інтеграційної платформи "ДЕЛЬТА"

В Об'єднаних силах ведеться активна робота з удосконалення системи розвідки, зокрема щодо оснащення підрозділів сучасними технічними рішеннями та автоматизованими системами управління.

Зокрема, за ініціативи Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, в районі проведення операції триває практичне впровадження інтеграційної платформи «ДЕЛЬТА», яка дозволяє значно вдосконалити процеси загальновійськового планування та управління. Перевагою нової платформи є застосування єдиного протоколу інформаційного обміну, який впроваджено в країнах-членах НАТО.

За допомогою цієї системи військовослужбовці, які ведуть розвідку, наносять на електронну мапу об'єкти ворога – від вогневих засобів до пунктів управління. Враховується інформація не лише від наземних підрозділів, а й з безпілотних літальних апаратів, станцій радіоелектронної розвідки. Вся інформація замикається на єдину платформу, після чого є доступною командирам усіх ланок - від командиру взводу до Командувача об'єднаних сил.

Впровадження системи дозволяє приймати управлінські рішення з урахуванням актуальної обстановки в районі загострення, оперативно та адекватно реагувати на будь-яку активність ворога. На сьогодні інтеграційна платформа «ДЕЛЬТА» взята на озброєння більшістю бойових підрозділів Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ