Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В сервісному центрі МВС затримали "студента-хабарника"

У Львові чоловік намагався дати хабар адміністратору сервісного центру МВС за успішне складання іспиту. Про це повідомили в пресслужбі регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області.

У п’ятницю, 21 жовтня, в сервісному центрі МВС №4641 міста Львів чоловік намагався дати хабар адміністратору центру за «позитивний» результат складання іспиту.

Так перед початком іспиту, перебуваючи в автомобілі, громадянин передав адміністратору сервісного центру МВС документи та заяву про складання іспиту, у яку були вкладені кошти. Побачивши це, адміністратор зафіксував на камеру спробу дати хабар та відразу повідомив поліцію про подію.

До приїзду поліції, усі перебували в авто під наглядом камери, котра в тому числі зафіксувала спробу громадянина заховати кошти, що були запропоновані в якості хабаря.

Зазначимо, такі дії можуть бути кваліфіковані як кримінальний злочин, передбачений статтею 369 Кримінального кодексу України — пропозиція або давання хабаря, за що передбачена відповідальність від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, з 1 серпня 2023 року Міністерство внутрішніх справ своїм Наказом №443, внесло зміни в порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія. Відповідно до них кандидату у водії надається необмежена кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ