Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Содомі зафіксовано 49,9 градусів тепла

Дика спека, звалилася вчора на Ізраїль, принесла в країну, що називається, тисячу і одну напасть. Повна відсутність вологості і сухий вітер, а також надзвичайно висока температура вплинули не тільки на людей, але і на природу. Про це повідомляє УНН з сссилкой на 9tv.

Вже до 10-ї години ранку в центрі Ізраїлю в Бней-Брак на градуснику було 40 градусів тепла. Така ж спека спостерігалася по всій прибережній зоні від Бат-Яма до Ашкелона. Як повідомляють синоптики, останній раз така температура на середземноморському узбережжі була відзначена в 1978 році.

Протягом дня на Мертвому морі значення термометра доходило до 48 градусів, в долині річки Йордан - до 46, а на Кинерет - воно обмежилося "всього" 43 градусами. Крім того, був зареєстрований абсолютний температурний рекорд по спеці за всю історію держави. 49,9 градуса було відзначено на метеостанції в невеликому, але широко відомому в світі містечку Содом.

За повідомленнями фахівців, причиною аномальної спеки стало сухе гаряче повітря, що прийшло до Ізраїлю з Сахари через Єгипет. 

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ