Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У суботу стартує фестиваль "Музика у старому Львові"

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/5
З 11 по 26 серпня в місті проходитиме п'ятий щорічний фестиваль "Музика у старому Львові". В ці дні головні храми міста прийматимуть 12 концертів класичної музики у виконанні українських та іноземних артистів.

Про це сьогодні, 9 серпня, під час прес-конференції повідомив засновник фестивалю, головний диригент та художній керівник академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" Сергій Бурко, передає кореспондентка Гал-інфо. 

За словами Сергія Бурка, львівський фестиваль проходитиме паралельно із "Музикою у старому Кракові", якій цьогоріч виповнюється 43 роки. Мета обох фестивалів - зробити класичну музику ближчою та доступнішою широкому загалу. Саме з огляду на це, вхід на будь-який концерт в межах "Музики у старому Львові" буде безкоштовним. Разом з тим, на фестивалі діятимуть і платні зони з підвищеним комфортом.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

"2018 року історичною подією є другий упродовж п'яти років приїзд директора краківського фестивалю Станіслава Ґалонського. Символічно, що цьогоріч заключний концерт фестивалю відбудеться у Гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла, де розпочався перший концерт "Музики" 5 років тому. Цього разу у нас виступатиме багато музичних подружніх пар: дует гітаристів з Харкова, львівські - Олена та Ігор Мацелюхи, подружжя Беруцьких з Польщі. Загалом буде більше ста виконавців", - наголосив засновник львівського фестивалю.

Варто зазначити, що цьогоріч концерти в межах "Музики у старому Львові" відбуватимуться тричі на тиждень - у п'ятницю, суботу та неділю. А у період святкування Дня Незалежності України - 24, 25 та 26 серпня - по два концерти щодня. 

Додамо, основні локації фестивалю - це собор св. Юра, церква св. Андрія, церква Івана Хрестителя, церква св. Миколая, Італійський дворик, Палац Потоцьких, Музей Пінзеля та ін. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ