Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В суботу стартує міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев-2018". Програма

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Прес-конференція щодо старту у Львові міжнародного театрального фестивалю
Прес-конференція щодо старту у Львові міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев-2018". Фото: Гал-інфо
Прес-конференція щодо старту у Львові міжнародного театрального фестивалю
Прес-конференція щодо старту у Львові міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев-2018". Фото: Гал-інфо
1/3
З 29 вересня по 7 жовтня Львів традиційно прийматиме міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев-2018". Захід розпочнеться в суботу о 20:00 - театр "Воскресіння" покаже вуличну виставу "Йов" на площі перед Львівською оперою.

Про це сьогодні, 24 вересня, під час прес-конференції повідомив директор фестивалю Ярослав Федоришин, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, цьогоріч в "Золотому леві" беруть участь відомі театри не лише з України, але й з інших європейських країн, зокрема з Румунії, Польщі, Угорщини, Австрії та Грузії. Вистави показуватимуть на сценах львівських театрів, а також на міських площах. Подія традиційно пройде під гаслом «Класика очима експерименту». 

Окрім цього, вперше в рамках фестивалю відбудеться конференція-диспут "Духовність у сучасному театрі як креативний пошук нових форм". 

"На конференції обговорюватимемо драматургію Кароля Войтили (Папа Іван Павло ІІ, - ред.). Його роботи, написані у 30-40 роки, пронизані темами вічності, совісті, жертовності, віри та існування людини на Землі. Останніми роками ці питання почали зникати із сучасних незалежних театрів", - зазначив Ярослав Федоришин. 

Директор фестивалю також додав, що через проблеми із фінансуванням цьогорічна програма є коротша, ніж зазвичай.

"Ми проводимо "Золотий лев" вже 29 рік поспіль. Весь цей час захід був державним. Але я сподіваюсь, що ювілейний 30-тий фестиваль буде напівкомерційним. Можливо подія і втратить щось від цього. Головний спонсор може втручатись в репертуар і просити привезту ту чи іншу виставу. Але потрібно розуміти, що за 200 тисяч гривень провести зараз фестиваль - це нонсенс", - наголосив Ярослав Федоришин.

Нагадаємо, фестиваль "Золотий лев" відбувається за підтримки Міністерства культури України, Управління культури ЛОДА, Львівської обласної ради та Управління культури, Львівської міської Ради.

Детальна програма фестивалю

Програма міжнародного фестивалю
Програма міжнародного фестивалю "Золотий лев -2018"
1/1
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ