Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В так званій "ЛНР" нікому лікувати людей

"Міністерство охорони здоров'я" т.зв. ЛНР відчує гостру проблему забезпечення лікувальних закладів самопроголошеної республіки медичними кадрами.

Наразі,"міністерство" не в змозі повністю забезпечити спеціалістами не тільки віддалені від Луганська лікувально-профілактичні установи,але й лікарні та медичні центри, які несуть основне навантаження з надання медичної допомоги - це Луганська обласна клінічна лікарня, дитяча клінічна лікарня і центр медицини катастроф.

За словами першого заступника т.зв. "міністра охорони здоров'я" самопроголошеної ЛНР Дем'яна Пархомчука особливо гостро питання забезпечення медичними кадрами відчувається в Первомайську, Краснодоні, Ровеньках,Кіровську та Слов'яносербську.

Найбільший дефіцит медичні установи відчувають у лікарських кадрах за спеціальностями хірургічного профілю, а саме: лікарів-анестезіологах, хірургів, нейрохірургів, травматологів, офтальмологів. Бракує також лікарів станції швидкої та невідкладної медичної допомоги.

На початку березня 2016 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомляв про те,що у віддалених населених пунктах на території тимчасово окупованої Луганської області через відсутність медичних кадрів не працюють або взагалі відсутні фельдшерсько-акушерські пункти першої невідкладної допомоги.

Після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ "Права Справа" "міністерство охорони здоров'я " т.зв. ЛНР змушено було підтвердити і визнати проблему забезпечення лікувальних закладів самопроголошеної республіки медичними кадрами.

Заборгованності по виплатах заробітньої плати та невпевненість в завтрашньому дні змушують кваліфіковані медичні кадри шукати кращої долі на контрольованих ЗСУ територіях.

Д.Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ