Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

РФ виведе з Білорусі близько 2 тис солдатів для боїв за Донбас

Білорусь продовжує підтримувати Росію у війни проти України. Однак, ударного угрупування, яке б було готове здійснити вторгнення на територію України на цьому напрямку підрозділи розвідки України не відмічають.

Про це на брифінгу сказав речник Державної прикордонслужби Андрій Демченко, пише Суспільне.

"Білорусь надає свою територію для російських військ. Зокрема, для проведення підготовки надає свій повітряний простір. Також відбуваються спільні навчання між підрозділами Білорусі та Росії. Але переважно російські військові задіяні там для підготовки", — сказав речник ДПСУ.

За його словами після проведення підготовки у російських військах відбувається ротація.

"Нам відомо, що наразі відбулися такі заходи із виведення частини російських підрозділів з Білорусі на територію Росії, після завершення підготовки. Раніше ми повідомляли, що на території Білорусі знаходиться близько 4 тисяч російських військових. Після початку цих заходів їхня кількість ще знизиться", — зауважив Демченко.

За даними ДПСУ з Білорусі виведуть близько 2 тисяч російських військових, які РФ надалі планує залучити до бойових дій на Донбасі. А у підрозділах білоруської армії, яка знаходиться у на прикордонних територіях з Україною, за словами Демченка "нічого не змінилося".

"Вони знаходяться на певній віддаленості від кордону. Не змінені ні характер їх дій, ні їх кількість. Але, попри все це, ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо ми розуміємо підступність противника", — каже Демченко.

ДПСУ робить все необхідне для укріплення лінії кордону і прикордоння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ