Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

У Тернопільській міськраді обшуки, - Надал

"Зранку 17 березня спецпризначенці Нацполіції перед початком робочого дня увірвались у приміщення міської ради Тернополя, деяких управлінь та комунальних підприємств міста, проводять обшук та вилучення документів". Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.
Фото - 20minut.ua.

Він повідомив, що дозвіл на обшук видав Печерський суд Києві, а самі обшуки відбувалися без присутності керівників структурних підрозділів міської ради, що є порушенням законодавства України.

«Правоохоронцям передані всі затребувані документи, оскільки всі угоди та вся документація укладені відповідно до законодавства. Проте сам факт «штурму» міської ради Тернополя не лише завдає сильного репутаційного удару по усьому місту, але й показує, що методи роботи правоохоронців, які діяли за часів Януковича, досі використовуються.

Також «штурм» міськради розцінюється як політичне замовлення та переслідування представників ВО «Свобода» за принципову позицію щодо окупованих територій Донбасу. Адже перед тим правоохоронці завели кримінальну справу на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцинківа (члена ВО «Свобода»)», - написав Сергій Надал.

Як повідомило видання «Укрінформ», зранку працівники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у Тернопільській міській раді та у помешканнях деяких підприємців.

«З шостої години ранку правоохоронці з НАБУ розпочали понад 20 одночасних обшуків у Тернопільській міській раді, відділі земельних ресурсів, у квартирах деяких підприємців, зокрема у приватному будинку забудовника, директора компанії "Креатор Буд" Ігоря Гуди. Попередньо відомо, що співробітники вилучили та вивчають документацію, яка стосується земельних питань і укладених інвестиційних угод», - повідомив співрозмовник видання.

За його словами, станом на цю годину обшуки тривають.

У відділі комунікацї обласної поліції інформацію про слідчі дії НАБУ у Тернополі наразі не коментують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ