Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні арештували ще понад 442 млн грн "прихованих" активів Оксани Марченко

Йдеться про іменні акції на 6,8% в ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими володіє Марченко через офшорні компанії.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора та СБУ

За матеріалами Служби безпеки суд арештував чергові активи Оксани Марченко, дружини колишнього нардепа, лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Загальна вартість арештованих активів становить понад 442,1 млн грн. 

Йдеться про іменні акції на 6,8% в ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.  

Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів. Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави, додали в СБУ.

Раніше повідомлялось про арешт активів Оксани Марченко на понад 5,6 млрд грн. Йдеться про корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях і підприємствах, а також іменні акції у трьох обленерго на понад 3 млрд грн. Окрім того, накладено заборону на відчуження земельних ділянок та автомобілів, будинків у Києві та Ялті.

Арешт накладено в межах кримінального провадження про фінансування насильницької зміни влади в Україні. Розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.

У ході розслідування встановлено, що учасники схеми переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму, платили податки та збори на користь країни-агресора. Наразі трьом особам повідомили про підозру, серед них – дружина екснардепа та двоє керівників ТОВ. Одному з них вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Марченко і Медведчук перебувають у Росії.

Нагадаємо, наприкінці літа 2022 року у Львівській області суд заарештував три земельні ділянки Марченко, а до того – понад сотню об'єктів майна родини Медведчуків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ