Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Україні cтворять першу безпекову гру «Рятівничок»

Гра складатиметься із 40 безпекових рівнів, а кожен гравець зможе спробувати себе у ролі рятівника-новобранця ДСНС.

Фото: ДСНС

Про це інформує пресслужба ДСНС України. 

"Гра розрахована на дітей, віком від 6 до 12 років. Це перший такий продукт в Україні, який дозволить в ігровій формі навчити, як безпечно поводитися в побуті, а також первинним правилам пожежної безпеки",— йдеться в повідомленні.

Ознайомитись з правилами дітям допоможе робот зі штучним інтелектом С.А.Н.Д.Е.Р.С. (Система автоматичного навчання дітей елементам рятувальної справи), який інтегрують в застосунок.

У майбутньому планується наповнювати гру іншими безпековими складовими: з тематик мінної безпеки, надання першої медичної допомоги, виконання правил дорожнього руху.

Фото: ДСНС

Розроблятимуть застосунок рівненські IT-компанії та професійний навчальний заклад. З цього приводу компанії підписали спільний меморандум разом з ДСНС. 

За словами директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександра Чекригіна, створення гри дозволить підготувати на 10 років вперед молоде покоління, яке буде знати та застосовувати отриманні безпекові знання у реальному житті. А через дітей навчатимуться і дорослі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ