Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією  |  Кримінал

В Україні націоналізували активи російського олігарха

Встановлено, що підсанкційний російський олігарх є наближеною особою до президента рф

Фото: Depositphotos

За матеріалами прокуратури націоналізовано активи російського олігарха – колишнього президента «Роснефти».

Про це у телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов Міністерства юстиції України за матеріалами Офісу Генерального прокурора до російського підприємця про націоналізацію його українських активів.

В дохід держави стягнуто 100% частку у статутному капіталі ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», що становить майже 448 млн грн.

Крім того, суд відмовив у задоволенні позовних вимог у частині стягнення в дохід держави 49 % частки у статутному капіталі ТОВ «Альянс Холдинг» у розмірі понад  270 млн грн. У цій частині Мін’юстом подано апеляційну скаргу на рішення суду.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій вчинених, з метою зміни меж території або державного кордону України.

Встановлено, що підсанкційний російський олігарх є наближеною особою до президента рф і ще у 2000 році очолював його передвиборчий штаб у Тюменській області.

Крім того, він є власником однієї з найбільших російських приватних компаній, що здійснює пошук, розвідку і розробку родовищ нафти і газу, переробку нафти, а також видобуток і збут нафтопродуктів. Щорічний прибуток компанії складає мільярди доларів, забезпечуючи дохідну частину бюджету країни-агресора.

Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції України позову до суду про націоналізацію українських активів російського олігарха.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ, за оперативного супроводу співробітників ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ