Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Україні планують запровадити новий вид спорту

фото - Мінветеранів
фото - Мінветеранів
фото - Мінветеранів
фото - Мінветеранів
фото - Мінветеранів
фото - Мінветеранів
1/3
Міністерство ветеранів працює над тим, щоб зробити ветеранський спорт окремим видом спортивної діяльності в Україні.

Про це повідомила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин спорткомплексу КБ-75 у м. Кривий Ріг в рамках робочої поїздки на Дніпропетровщину.

«Ми маємо зламати стереотип і зробити так, щоб ветеран сприймався не як тягар, а став локомотивом розвитку громади та суспільства. А заняття спортом – підіймає дух воїнів, які воювали", - зазначила вона.

За її словами, її відомство наразі працює над тим, щоб внести зміни до закону про фізичку культуру і спорт і зробити ветеранський спорт окремим видом спортивної діяльності. На її думку, це дасть змогу разом з іншими видами спорту отримати відповідне державне фінансування - на рівні Міністерства молоді та спорту та Мінветеранів.

Міністерка також нагадала, що наразі в України відбуваються відбіркові змагання до нашої національної збірної, яку запросили у США на «Ігри воїнів». Вона запропонувала містянам Кривого Рогу, які є учасниками АТО/ООС та мають поранення чи вади внаслідок війни, ознайомитися з інформацією на офіційному сайті  Warrior Game та долучитися до програми.  

«Ми цим дуже пишаємося. 40 українських військовослужбовців-ветеранів візьмуть у вересні участь у цих іграх, і сподіваюся, що й ваші містяни будуть представлені в них», - підкреслила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Сокальщині з’явиться сучасний стадіон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ