Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні презентували мобільний газогенератор, що забезпечить роботу АЕС

Фото: Енергоатом
Фото: Енергоатом
Фото: Енергоатом
Фото: Енергоатом
1/2
Обладнання допоможе збільшити генерувальні потужності енергосистеми України на 25 МВт, навіть у критичні моменти.

Про це інформує пресслужба ДП "Енергоатом". 

Газотурбінну мобільну електростанцію (мобільний газогенератор), отриману від USAID в межах технічної допомоги енергетичному сектору України, що зазнає пошкоджень внаслідок регулярних терористичних атак з боку рф, презентували сьогодні, 7 лютого.

«Це вкрай необхідне для України обладнання від наших американських партнерів, яке допоможе збільшити генерувальні потужності енергосистеми України на 25 МВт, дасть можливість швидко відновлювати живлення АЕС щонайменше на власні потреби станцій в разі їх знеструмлення внаслідок ракетних чи артилерійських обстрілів, а також забезпечить об’єкти критичної інфраструктури та цивільне населення електроенергією і теплом впродовж цієї складної зими. Важливо, що 25 МВт – це навіть більше, ніж маневрова потужність одного атомного енергоблока-тисячника», – зазначив очільник Енергоатома Петро Котін.

Він пояснив, що це фактично додаткова газова генерація в Україні, яка суттєво допоможе енергосистемі, але, на жаль, не вирішить повністю проблему в разі блекауту, тож «таких систем має бути набагато більше, і компанія вже готує команду, яка зможе працювати на цьому обладнанні, якщо буде прийнято рішення про більшу кількість мобільних газогенераторів».

Наразі мобільну електростанцію встановили на одному з об’єктів критичної інфраструктури України та найближчим часом запустять у роботу й під'єднають до енергомережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ